Lees de…

Ervaringen uit de Praktijk

Hieronder staan een aantal ervaringen uit de praktijk beschreven om u een beeld te geven van de resultaten die met verschillende aandoeningen bereikt kunnen worden.

Zwangerschap, Nicky

Ivm een lang gekoesterde wens om zwanger te worden zijn we via vrienden bij Erik terecht gekomen.

Voordat wij bij Eik terecht kwamen, zijn we 1 jaar in het ziekenhuis behandelend en vervolgens 2 jaar in een vruchtbaarheid- kliniek, echter steeds zonder resultaat en steeds weer een grote teleurstelling.

De reden dat  we niet zwanger konden worden is dat ik geen eigen cyclus heb, waardoor er geen eisprong plaats vindt. De oorzaak daarvan is echter nooit vastgesteld.

Erik heeft ons 1 keer ontmoet voor een kennismaking gesprek. Met een sceptisch gevoel zijn wij naar hem toe gereden. Wat gaan we zien, wie is deze mysterieuze man en wat kan hij voor ons betekenen.

We hadden ons al van alles voorgesteld, maar niet dit. Een hele gewone man, met normale kleding aan in een normaal kantoor, gewoon zonder poespas.

Het gesprek verliep meteen erg prettig. Wij voelden ons vrijwel meteen op ons gemak. Bij deze eerste ontmoeting heeft Erik onze lichamen gelezen om te voelen waar de energie zit en waar juist te weinig.

Dit was een zeer leerzame ervaring, waarbij hij alles in begrijpelijke taal uitlegde.

Erik heeft mij tijdens de punctie en de IVF behandeling meer rust gegeven. Aangezien het een stress volle periode is die je doorstaat kun je wel wat extra rust gebruiken. Erik heeft mij toen op afstand een soort “Harry Potter” gegeven. Dat is een rust mantel om je heen , waardoor de invloeden van buitenaf minder heftig binnen komen, en je je beter kunt focussen. 

Door middel van een foto van mijzelf heeft Erik mijn lichaam gelezen, en zijn focus gelegd op de baarmoeder om zo daar alle energie naar toe te brengen. 

Na een behandel traject van ruim 3 jaar is het gelukt!! Na de hulp van Erik zijn wij bij de eerst volgende IVF behandeling zwanger geraakt en in Maart 2018 zijn wij trotse ouders geworden van onze gezonde dochter Lisa.

Zoals Erik het zelf zegt ondersteund hij het lichaam en geeft hij net dat extra zetje wat het lichaam nodig heeft.

Energie blokkades, Aaf

Aansluitend op mijn behandeling voor ME, waar ik goede resultaten van heb ondervonden( zie elders op de website), bezoek ik Erik nog 4 á 6 keer per jaar omdat er een blijvend probleem is met mijn rug en heup waardoor energie geblokkeerd blijft.

Na de behandeling voel ik me energieker en is mijn pijn verdwenen. Ik voel duidelijk dat Erik “oude energie “uit mijn lichaam haalt. Mijn handen en voeten worden intens koud en via deze weg wordt gebruikte energie afgevoerd.

Wanneer ik te lang niet ben geweest voelt het alsof Erik stenen door mijn armen en benen rolt.

Toen ik eind 2012 baarmoederkanker had heeft Erik me erg geholpen met de voorbereiding op de operatie en de narcose.
Naderhand toen ik bestraald moest worden, wat erg veel van je energie vraagt, heeft Erik me meerdere keren behandeld om mijn energie weer op peil te brengen.

Virtiliteitsprobemen, Yvette

Mijn man en ik wilden heel graag kinderen.

Toen we van de dokter te horen kreeg dat de kans heel klein was dat het zou lukken, schrokken we dan ook enorm. Ik voelde meteen dat ik alles op alles wilde zetten om onze wens toch te vervullen.

Een goede vriendin die erg met ons meeleefde, gaf mij de tip om een afspraak met Erik te maken. Bij het eerste consult kreeg ik meteen een goed gevoel.

De nuchtere positiviteit van Erik was net wat ik nodig had in deze moeilijke situatie. Hij zei eerlijk dat hij niks kon beloven, maar er wel alles aan zou doen om mijn lichaam en geest te ondersteunen bij het medische proces dat zou volgen.

En zo hebben we dat samen gedaan. Eriks hulp op de achtergrond gaf mij vertrouwen en energie om door te gaan. Mijn man en ik zijn inmiddels de gelukkige ouders van een stoere zoon.

Dat onze droom is uitgekomen, is te danken aan een combinatie van factoren, waaronder de factor Erik.

Chronische vermoeidheid, Marion

In 2008 werd ik van de een op de andere dag moe, heel erg moe.

De eerste vier maanden daarna heb ik alleen maar in bed gelegen en totaal niet meer in staat om te werken of iets anders te ondernemen.

Daarna werd in het ziekenhuis na veel onderzoeken de diagnose chronisch vermoeidheid gesteld, met als oplossing ; ga maar een wandeling in het zonnetje maken, verder moest ik het maar uitzoeken.

Na wat alternatieve dingen te hebben geprobeerd kwam ik in 2011 via via bij erik terecht. Met een gezonde dosis wantrouwen .

Maar al na de eerste behandeling heb ik lopen huppelen op de parkeerplaats omdat sinds jaren mijn vermoeidheid even weg was. Nu zijn we voorzichtig de behandeling aan het afbouwen, werk ik drie dagen per week en ga ik twee keer per week sporten.

Helemaal weg zal het waarschijnlijk nooit gaan maar jeetje wat is dit een verschil met hoe ik er vijf jaar geleden aan toe was, en dat is voor een heel groot deel te danken aan erik.

Reumatoïde artritis, ondersteuning bij IVF en ICSI, Pieternel

Ik heb reumatoïde artritis. Hiervoor kom ik al jaren bij Erik. Tot volle tevredenheid. Ik heb minder pijnklachten en vooral veel meer energie.

Begin 2015 besloten mijn man en ik dat we graag een kindje zouden willen. In verband met de reuma en het medicijngebruik werden we in het ziekenhuis begeleid. Tot overmaat van ramp bleek het zaad van mijn man niet van goede kwaliteit.

We startten met een IUI-traject (inseminatie). Door signalen probeerde Erik de kwaliteit van het zaad te verbeteren. Dat lukte: na onderzoek bleek dat de kwaliteit nu goed was, goed genoeg voor IUI. Toen Erik door privé-omstandigheden de signalen er een keer niet op had gezet bleek de kwaliteit weer een stuk minder.

Tijdens een volgende poging, weer met signalen, was de kwaliteit weer goed. De vierde IUI-poging lukte en in 2016 is onze zoon geboren.

In 2017 besloten we dat we graag nog een kindje zouden willen. Weer gingen we naar het ziekenhuis. Na een flink aantal vruchteloze IUI-pogingen stapten we over op IVF. Ook dit ging niet goed.

Hoewel de kwaliteit van het zaad goed genoeg was voor IVF was de kwaliteit van de embryo’s matig. Reden om over te stappen op ICSI. De eerste ICSI-poging leverde ook weer weinig embryo’s op, en ook nog van matige kwaliteit.

Toen heeft Erik signalen gebruikt om de kwaliteit van de follikels (de eicellen) te verbeteren. Dit leverde A-kwaliteit embryo’s op (drie stuks). Er was er slecht één nodig voor onze prachtige dochter!!

ME, Jose, 29 jaar

Een kleine tien jaar geleden ben ik ziek geworden, ik kon helemaal niks meer en voelde mij belabberd en ziek.
Het bleek de diagnose ME/CVS te zijn.  Vanaf het begin van mijn ziekte ben ik met diverse therapieën aan de slag gegaan. Met minimale vooruitgang. Op dat moment probeerde ik een paar uurtjes op therapeutische basis te werken, met de gevolgen dat ik vaak lange periodes ziek was.
Via via kreeg ik het adres van Erik.
Nu zo’n 4 jaar geleden ben ik bij Erik begonnen met de therapie. Erik is begonnen met een intensieve therapie,  en na een beetje bij beetje kwam ik langzamerhand bij LEVEN! Stukje bij stukje in de maatschappij wat mij grootste droom was.
Het mooiste van de therapie is dat als je een terugslag hebt er weer veel sneller bovenop bent, en weer vooruit gaat.
Het is een bijzonder ervaring om te voelen dat je lichaam weer beterde en gezonder wordt.

ME, Aaf, 56 jaar

In 2003 werd bij mij de diagnose ME/CVS gesteld. In de jaren daaraan voorafgaand had ik steeds vaker virusinfecties die ook steeds langer duurden en waar ik niet echt goed overheen kwam. Ik bleef altijd moe. Tot ik begin 2016 zo moe was en zoveel pijn kreeg dat ik niet meer kon werken .
In de jaren erna heb ik van alles geprobeerd aan therapieen ,sommige dingen hielpen tijdelijk, maar niets hielp echt.
In 2017, toen het al weer iets beter met me ging, kwam ik via via in contact met Erik.
Mijn grootste probleem was op dat moment mijn hoofd,wat altijd moe was, een grote wattenbol.. Ik kon niet naar bewegende dingen kijken, bijvoorbeeld in de auto zat ik met mijn handen voor mijn ogen omdat ik anders erg ziek werd.Ook mijn sociale leven leed erg onder mijn beperkingen. In gezelschap verkeren was voor mij zo belastend dat ik het niet langer dan hooguit drie kwartier volhield. Een avondje uit, naar film of theater zat er helemaal niet in.
In eerste instantie wilde Erik vier afspraken met me maken, dit om te bepalen of zijn behandelingen effect zouden hebben en hij kon bepalen of hij me kon helpen.

Bij het eerste bezoek gaf Erik uitleg over zijn werkwijze, de chakra’s, de electrische energieregelaars voor het lichaam moesten worden “opgepoetst”, zodat de energie weer kon gaan stromen.
Ik veronderstelde dat Erik aan mijn hoofd zou gaan werken. Maar nee, eerst moest mijn lichaam behandeld worden en als dat klaar was dan zou het hoofd “een fluitje van een cent” zijn volgens Erik.
Ik had nog steeds geen idee wat ik me bij chakratherapie moest voorstellen. Maar het werkte…
Aan het begin van iedere behandeling lijkt Erik wel een tovenaar als hij zijn formules prevelt. Hij zet het lichaam dan op afstromen.
Bij de eerste paar behandelingen kwam er veel verdriet los, dat voelde letterlijk zo. Ik lag te snikken op de behandeltafel. Verder kwam er veel “foute” energie los, die via mijn ijskoud wordende handen en voeten door Erik werd afgevoerd d.m.v. bewegingen met zijn handen. . Na iedere behandeling voelde ik me erg opgelucht en steeds een beetje beter. Na verloop van enige tijd begon Erik aan de behandeling van mijn hoofd, en toen gebeurde er een wonder, na ongeveer drie behandelingen had ik mijn oude, heldere hoofd terug…

De frequentie van de behandelingen werd steeds iets teruggedraaid. Als ik niet een lastig probleem met mijn rug zou hebben waardoor de enrgieregeling van mijn lichaam verstoord wordt zou behandeling niet meer nodig zijn. Nu ga ik enkele keren per jaar, wat behalve helpend ook erg gezellig is.
Ik heb inmiddels leren voelen of pijn mechanisch danwel electrisch is. Af en toe heb ik Erik’s hulp op afstand ingeroepen bij zo’n energetisch probleem als de ME/CVS weer eens opspeelde.

Rest mij nog te vermelden dat mijn zeer sceptische echtgenoot – eerste keer armen over elkaar,” Jij hoeft mij niet te vertellen hoe je hierover denkt”, zei Erik- inmiddels ook overtuigd is van het effect van de behandelingen.

Oogonsteking, Paola, 30 jaar

Ongeveer vier jaar geleden kreeg ik een allergische reactie bij mijn ogen; om precies te zijn aan de binnenkant van mijn bovenoogleden en een ontsteking op de rand van mijn iris. De allergische reactie gaat gepaard met hevige jeukaanvallen, viezigheid in mijn ogen en rode dikke plekken rond mijn ogen.

Ik ben bij diverse ziekenhuizen, waaronder het Oogziekenhuis in Rotterdam, onder behandeling geweest, maar geen enkele arts heeft de oorzaak kunnen achterhalen . Wel gaven zij mij diverse druppels om de symptomen te bestrijden. Helaas hielpen deze medicijnen niet afdoende en het grote probleem bij langdurig gebruik was een zodanig verhoogde oogdruk met mogelijk glaucoom en/of blindheid tot gevolg. Reden genoeg om verder te kijken dan het medische circuit.

Via mijn moeder ken ik Erik en ik wilde heel graag weten of hij mij kon helpen. Ik ben inmiddels ruim een jaar bij hem onder behandeling met goed resultaat. De klachten kan hij zodanig onderdrukken, dat de jeukaanvallen aanzienlijk zijn afgenomen. Hierdoor heb ik inmiddels de “slechte” oogdruppels ingeruild voor homeopathische  én de ontsteking in mijn iris is niet meer teruggekomen.

De oorzaak wegnemen is niet mogelijk, maar Erik heeft het wel mogelijk gemaakt dat ik prima met mijn allergie kan leven, zonder dat mijn ogen op lange termijn beschadigd raken en dat is me heel wat waard!

Chronische hoofdpijklachten, Lara, 18 jaar

Ongeveer 3 jaar geleden kreeg ik ontzettend last van hoofdpijn, zelfs zo erg dat ik het liefst op bank lag om gewoon helemaal niks te doen! Ik was futloos en had nergens meer energie voor.
Maar voor een meid van 18 is dat natuurlijk niet normaal, dus begon ik samen met mijn moeder een heel medisch traject af te lopen…
We dachten dat de pijn vanuit de stress in mijn nek kwam, dus ben ik eerst naar Cesartherapie geweest. Helaas haalden die oefeningen en aanschaf van een nieuw kussen niks uit.
Vervolgens zijn we via de huisarts bij een speciale hoofdpijnkliniek in Delden terecht gekomen. Daar hebben ze een MRI-scan van mijn hersenen laten maken, maar daar kwam niks uit. Toen heb ik daar een tijdje McKenzie-therapie gevolgd, maar ook dat hielp niks.
Uiteindelijk ben ik nog bij een kaakfysiotherapeut geweest, omdat we dachten dat het misschien aan spanning in de kaken lag, maar ook dit mocht niet baten.

Toen ben ik via mijn zus bij Erik terechtgekomen.
Na de eerste behandeling merkte ik al wel enig verschil, maar het ging nog niet helemaal 100%, dus toch nog een aantal behandelingen. Maar na die behandelingen merkte ik echt verschil! Ik kon nog niet meteen helemaal zonder Erik zijn behandelingen, maar na 7 keer te zijn geweest, kan ik nu prima zonder.

Na bijna 3 jaar met continue hoofdpijn te hebben rondgelopen, ben ik nu weer helemaal gezond, heb geen klachten en kan weer alles doen!

Dystrofie, Alice, 27 jaar

In 1997 ben ik geopereerd aan mijn kleine teen. Deze moest rechtgezet worden omdat hij helemaal over de andere tenen heen lag. Na deze operatie hield ik klachten aan mijn rechtervoet en dat breidde zich uit naar het been en uiteindelijk naar de linker voet en het been, waardoor ik in de rolstoel kwam. De doktoren gaven het op een gegeven moment op “dystrofie”, ze hebben me ervoor behandeld maar niets hielp en uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik er maar mee moest leven.

Dit kon ik echter voor mezelf niet accepteren en ben naar andere manieren gaan zoeken om van mijn dystrofie af te komen.

Via, via had ik het telefoonnummer van Erik en zijn vader ontvangen met de woorden: “bel hen maar eens op”. Dat heb ik dus gedaan en al heel snel kon ik terecht in de praktijk. Na een aantal behandelingen was ik van mijn rolstoel verlost en ging het weer heel goed.

Één jaar later kwam echter de klapper. Ik kreeg een terugslag, ik had vooral pijn in mijn rechtervoet maar ook in beide benen, armen en handen.Mijn voet voelde steenkoud aan en er aan komen deed heel erg veel pijn. Strompelend kwam ik bij Erik terecht en zag het zelf al helemaal niet meer zitten.

Met Erik heb ik toen 10 weken lang elke week en afspraak gehad en ja hoor het ging elke week met stappen weer stukken beter, we gingen met de behandeling verder, 1 keer in de 2 weken, later 1 keer in de 3 weken. Daarnaast was ik ook nog heel erg moe, en het bleek dat dat ook kwam door mijn voet. Erik zorgde ervoor dat ik elke keer weer nieuwe energie kon opnemen.

Gelukkig kon ik steeds beter weer mijn dagelijkse werkzaamheden oppakken en geleidelijk aan kon ik weer meer gaan werken. Door de operatie bleef mijn rechtervoet echter vastlopen, waardoor de negatieve energie er niet uitkon en telkens als ik bij Erik was geweest ging het weer beter en voelde mijn voet niet meer koud aan.

Tijdens de behandeling werd mijn voet maar ook mijn been steenkoud en dat was een teken dat de negatieve energie er niet uitkon en dat verhielp Erik dan. Inmiddels kom ik nog 1 keer in het jaar bij hem. Dit is gewoon voor mijn eigen gemoedsrust en ik voel me er lekker bij.

ME, Rick, 36 jaar

Ongeveer 3 jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Erik van der Straten.

Ik was uitgevallen op mijn werk met RSI-klachten. In de loop van de tijd kreeg ik pijn aan mijn armen, rug, voeten, ogen en keel. Naast pijnklachten was ik extreem vermoeid, had ik concentratieproblemen en kon ik mijn lichaam ‘s nachts niet goed op temperatuur houden.

Een collega van mijn werk raadde me aan naar Erik te gaan.

Voor mij was het voor het eerst dat ik in aanraking kwam met een paragnost. In het begin was het daarom spannend voor me. Maar goed, Erik bleek een “normale” man te zijn, die zijn vak op een liefdevolle en serieuze manier uitvoert. Bij het eerste consult constateerde hij dat mijn energieveld (aura) op 10 % stond van wat het zou moeten zijn.

Dit beeld is karakteristiek voor mensen met ME, tegenwoordig ook wel CVS, Chronisch Vermoeidheids Syndroom, genoemd.

Mijn klachtenpatroon verklaarde hij als volgt: je voelt je uitgeput omdat je energieveld erg laag staat. Dit komt doordat je chakra’s bijna geen energie meer opnemen. Je pijnklachten ontstaan tegengevolgde van het feit dat er energie op verschillende plaatsen in je lichaam vastloopt (zogenaamde blokkades).

Hoewel ik had kunnen schrikken van de diagnose ME, was ik eigenlijk wel blij met de verklaring die Erik me gaf. Voor het eerst konden namelijk zowel mijn pijnklachten als mijn vermoeidheid worden verklaard.
Vanaf de eerste behandeling zijn mijn klachten geleidelijk aan afgenomen. Erik zegt altijd dat hij 50% doet en de andere helft door de cliënt zelf gedaan moet worden. Dit betekende in mijn geval: weer gaan sporten, stress-volle situaties zo veel mogelijk vermijden, niet piekeren en het normale leven zo veel mogelijk weer oppakken.

De weg omhoog was niet altijd gemakkelijk maar ik heb me altijd erg gesteund gevoeld door Erik. Het was een weg van vallen en opstaan, waarbij ik juist op de momenten van terugval heel goed kon voelen hoe goed de behandeling werkte. Langzaam aan weer te kunnen sporten (door de energie die Erik me gaf) vond ik heerlijk en gaf me veel vertrouwen in het proces.

Door Erik’s behandeling heb ik na ruim een half jaar weer een betaalde baan kunnen en durven aannemen. Inmiddels zijn mijn klachten vrijwel verdwenen en leid ik weer een normaal leven. Wel moet ik goed letten op mijn leefstijl, want ik ben nog steeds wel kwetsbaar.

Een belangrijke steun voor me is echter dat ik altijd op Erik terug kan vallen als het misgaat. Ik voel me dan ook erg dankbaar dat ik met Erik en zijn werk in aanraking ben gekomen.

ME, Jenny, 44 jaar

Na 20 jaar heb ik mijn leven weer terug. Dit had ik nooit durven dromen Op mijn 23-ste begon de ellende met de ziekte van Pfeiffer. Na opkrabbelen, wat niet echt lukte, kreeg ik na een halfjaar een gigantische terugslag.

Achteraf is het duidelijk: de ME deed zijn intrede. Pijnlijke lymfklieren, altijd spierpijn in mijn benen, slaapstoornissen, duizelig, veel hoofdpijn en keelpijn, veel misselijk en natuurlijk altijd doodop, eigenlijk uitgeput. Het leek wel alsof mijn hele systeem volledig was dolgedraaid.
In het begin lag ik lang en veel in bed en dacht dat het ooit over zou moeten gaan. Maar nee, geen enkele verbetering. In het reguliere kanaal was geen hulp behalve de diagnose dat het psychisch zou zijn. Je gaat het zelf haast nog geloven ook. Alles, als ik maar beter zou worden. Maar dat zou nog heel lang duren.

Op mijn 42-ste in 2016 kwam ik via via bij Erik terecht. Het verhaal van een van zijn ex-patienten klonk zo overtuigend dat ik me er gewoon ingestort heb. Ik heb al heel wat alternatieve therapieen gevolgd en sommige klachten waren wel verminderd maar echt een stabiel resultaat was er nooit. Lichte verbeteringen met altijd weer terugval.Altijd maar die loodzware vermoeidheid. Gelukkig kon ik ondanks alles wel blijven werken maar je moest eens weten hoe. Ook emotioneel wordt je onstabiel. Natuurlijk niet zo verwonderlijk want je vecht constant tegen uitputting en lichamelijke klachten waardoor je geen energie meer overhoudt, je wordt mat. De geringste tegenslag brengt je al uit evenwicht. Het was echt elke dag overleven en proberen de positieve zaken te zien om toch maar door te blijven gaan. Achteraf onvoorstelbaar dat je dat volhoudt.

Na ruim een half jaar onder behandeling bij Erik te zijn geweest (waarvan de eerste 8 weken 1 x per week, daarna 1 x per 14 dagen en na ongeveer een jaar 1 x per maand), was ik rond mei 2017 het loodzware vermoeide gevoel kwijt!
Een ongeloofelijke en emotionele gebeurtenis. Ik ben nog steeds elke dag dankbaar dat ik dit mee mag maken. Ik ben altijd blijven hopen op betere tijden en ben altijd nieuwe dingen blijven uitproberen maar dit had ik nooit kunnen dromen. Heel veel klachten zijn gelukkig verdwenen.
Natuurlijk zijn er lichte terugvallen maar vanaf afstand of af en toe een extra afspraak is het evenwicht snel weer hersteld. Ik kan weer leven en de dingen doen die ik leuk vind zonder altijd maar te leven in het web van vermoeidheid. Op een verjaardag zitten maar er echt aanwezig zijn. Mensen echt aandacht te kunnen schenken. Niet alles langs je heen te laten gaan maar bewust meemaken. In de tuin kunnen werken.

Het mooie van Erik’s werkwijze is dat de behandelingen ook langzaam afgebouwd worden en je lichaam het zelf weer gaat doen. In het begin is het een dun lijntje en durf je het niet te geloven maar het gebeurd en je krijgt er langzaam weer vertrouwen in. Zelfs na 20 jaar.
Mijn advies: ook al moet je jezelf de eerste maanden naar Havelte slepen (ook daar weet ik alles van. Mijn reistijd 2 uur heen en 2 uur terug). Doorzetten en doen want ik weet echt uit 20-jaar ervaring deze methode is in het begin ondoorgrondelijk maar geeft je je leven weer terug.

Autisme, Janet, 9 jaar

Mij werd gevraagd een stukje te schrijven voor de nieuwe website van Erik, dit doe ik graag, aangezien er binnen ons gezin een zeer positieve verandering is geweest, sinds ik met onze dochter Janet (met autisme) voor het eerst bij Erik kwam, nu ongeveer 2 jaar geleden.

We hebben een moeilijke tijd doorgemaakt, waarin we moesten nadenken over medicijnen en uithuisplaatsing, dit hebben we pertinent geweigerd, alleen in het uiterste geval, als we alles hadden geprobeerd en het echt niet meer te doen zou zijn voor onze andere 2 dochters, zouden we daar over gaan denken.

Ik weet nog goed toen we de eerste keer bij Erik binnenkwamen, Janet kroop achter me weg en Erik mocht niet bij haar in de buurt komen, laat staan aanraken. Hij besloot haar eerst een tijdje op afstand te behandelen via een foto. Hij zou een soort beschermlaag om haar heen creëren, zodat ze minder beïnvloedbaar zou zijn voor allerlei prikkels om haar heen.
Ze werd inderdaad rustiger en beter aanspreekbaar.

Een paar maanden later is ze op een andere school (iederwijs) begonnen en na een moeilijke beginperiode (zoals elke verandering met zich meebrengt), gaat het nu fantastisch daar, ze kan daar zichzelf zijn, in haar eigen tempo zich ontwikkelen, heeft vriendinnen, waar ze zelfs af en toe gaat logeren.
Weer een paar maanden later kwamen we voor de tweede keer bij Erik, ze ging zowaar op de behandelbank liggen en liet zich door Erik behandelen, het duurde bijna 2 uur, ze had zelf het gevoel dat ze er 10 minuten had gelegen.

De autistische stoornis blijft, dit heeft Erik ook van het begin af aan verteld, maar het is voor haar en haar omgeving goed te doen, het is een lieve intelligente creatieve meid en gelukkig kunnen we weer met elkaar genieten van alle leuke dingen in het leven………

Chronische oogontsteking, Irmgard, 52 jaar

Vijftien jaar geleden kreeg ik een harde squashbal tegen mijn oog. Deze raakte een zenuw en sindsdien had ik een chronische oogontsteking. Van de oogarts kreeg ik hormoondruppels, die de ontsteking onderdrukten. Die hielpen wel, maar mijn oog bleef rood, ik had veel hoofdpijn en begon in de loop van de jaren steeds slechter te zien.
De oogarts gaf aan, dat ik door alle ontstekingen zeer slechtziend of zelfs blind aan het oog zou kunnen worden. Ik probeerde echt van alles, maar niets hielp.

Uiteindelijk kwam ik via via bij Erik terecht. Het was direct duidelijk, dat zijn behandelingen heel sterk op mijn oog werkten. De ontsteking was er wel, maar zette telkens niet door. Het was een wonderlijke ervaring. De ontsteking zat echter zo vast, dat ik heel wat behandelingen nodig had, voordat het echt goed ging.
Maar ………vanaf de allereerste behandeling ging ik weer beter zien! Al na 6 weken zag ik weer voor 100%. De oogarts kon het niet geloven en ik was natuurlijk dolgelukkig.
Naast de genezing van mijn oog, gebeurde er nog veel meer: ik had het niet meer koud, zat veel lekkerder in m’n vel en functioneerde veel beter!
Helaas is mijn oog zo’n zwakke plek geworden, dat ik nog niet zonder de begeleiding van Erik kan. Als hij de behandeling stopt, komt de ontsteking weer terug. Ik ga nu 4 x per jaar naar hem toe en behandelt mij elke week op afstand.

Eerst kon ik echt niet geloven, dat een behandeling op afstand kon werken, maar het is duidelijk, dat dit wel zo is. Als Erik de afstandsbehandeling stopt zonder dat ik dit weet, komt de ontsteking terug. Zodra hij er weer extra power opzet, verdwijnt de ontsteking.

Ik ben ongelooflijk dankbaar, dat Erik mij zo goed helpt! Zonder hem zou ik nu waarschijnlijk met één oog niet veel meer gezien hebben. Het is voor mij van onschatbare waarde!

Chronische pijnen, Adi, 53 jaar

In 1994 werd ik chronisch pijn patiënt (alhoewel ik toen nog niet wist dat ik dat was).
Oorzaak: een fikse tuimeling – in bewusteloze toestand – van de trap. Uiteraard begon toen het medisch winkelen: specialisten, regulier en alternatief, dichtbij en veraf … ach je kent het wel.
Uiteindelijk belande ik bij de pijnpoli in Utrecht. Daar leerde ik uiteindelijk een manier te vinden om met mijn pijn om te gaan. De pijn bestond uit rugpijn met uitstraling in het linkerbeen, geconcentreerd in mijn bovenbeen/heup.
Een echte akelige verlammende zenuwpijn!!! Ik leefde vervolgens op 3 á 4 tramal (een opiaat) per dag. Ik lag heel veel op bed en had een rolstoel. Alhoewel het verbazingwekkend is hoe je je dan toch gelukkig kan voelen (een geweldige echtgenoot en hele goede vriendinnen) is je leefwereld dan toch heel beperkt.

In 2016 hoorde ik via via over Erik. Eerst voelde ik er niet zo veel voor: weer hoop hebben en dan weer die teleurstelling … Mijn man drong aan om het toch maar eens te proberen. (terwijl hij altijd heel sceptisch stond tegenover dit soort alternatieve dingen).

September 2016 ging ik voor het eerst naar Erik toe. Al gelijk bij de eerste behandeling kon Erik bereiken dat mijn been en rug “anders” aanvoelde: het leek wel of de boel geölied was!
Vervolgens kwam ik wekelijks vanuit Apeldoorn naar Wolvega, later Havelte. Erik heeft me heel duidelijk uitgelegd wat hij doet, en alhoewel hij geduldig mijn vragen blijft beantwoorden, kan ik er eigenlijk nog steeds niet zo goed bij, hoe het komt dat hij me kan genezen.

Inmiddels slik ik geen pijnstillers meer, heb nagenoeg geen pijn meer, kan wandelen, ga naar warmwater therapie en kan zo maar lange autoritten maken (en dan zélf het stuur weer in handen houden) en heb ik weer een sociaal leven omdat ik ook ’s avonds weer actief ken zijn.
Ik ga nu nog eens in de 6 weken naar Havelte toe, binnenkort zal dat eens in de 2 maanden zijn en ooit zal ik niet meer (misschien eens in het half jaar) naar Erik gaan.

Het heeft zowel Erik als mij inspanning gekost om te komen tot waar ik nu ben, maar het was absoluut de moeite waard. Ik heb weer de energie om van alles te ondernemen, en alhoewel ik mezelf regelmatig moet afremmen kan ik weer (zij het ietwat aangepast) een normaal leven lijden zonder die ellendige verlammende pijn.

Het blijft verwonderlijk en deels nog steeds onbegrijpelijk dat Erik door zijn behandelingen zoveel kan bereiken.

Bekkeninstabiliteit, Simone, 30 jaar

Door mijn zwangerschap en bevalling ontstond bekkeninstabiliteit. De bevalling heeft de instabiliteit echter verergerd, waardoor ik een paar dagen na de bevalling niet tot nauwelijks meer in staat was om te lopen.
Mijn verloskundigen hadden mijn klachten tot dusver afgedaan als het bekende zwangerschapskwaaltje: ‘bandenpijn’.
Maanden heb ik zo’n pijn gehad dat normaal functioneren – én genieten van mijn nieuwe gezinnetje – er niet in zat.
Door de instabiliteit en het blijven zoeken naar een oplossing in het reguliere circuit kreeg ik bovenop de instabiliteit ook nog een burn-out.

Heel toevallig kwam ik uiteindelijk via kennissen terecht bij Erik met wie zij persoonlijk hele goede ervaringen hadden.
Ook mijn ervaringen werden ervaringen vol lof en ongeloof, want na een aantal behandelingen werden de pijn én vermoeidheid al minder!!

Nu heb ik zo goed als mijn oude leventje weer terug en dat terwijl ik van een aantal specialisten te horen had gekregen dat ik er maar mee moest leren leven!
Natuurlijk blijft mijn bekken mijn zwakke plek, maar Erik heeft mij weer mijzelf terug gegeven. Ik kan er weer op uitrekken met mijn gezin, gaan stappen met vriendinnen, lesgeven aan basisschoolkinderen enzovoorts.
Van deze dingen durfde ik op het laatst alleen nog maar van te dromen!!

Bedankt Erik voor het gebruiken van jouw bijzondere gave!! Super.

Einde aan ernstige darmklachten, Ellen, 39 jaar

In de zomer van 2016 kwam ik voor het eerst bij Erik op aanraden van een vriendin.
Ik had al ruim twee jaar ernstige darmklachten. Ik had zo vaak diarree dat ik ’s ochtends mijn huis niet kon verlaten, en ik was daardoor heel mager geworden en had weinig energie om iets te doen. De klachten waren begonnen na een reis naar China. Vermoedelijk had ik een bacterie of parasiet opgelopen, maar de huisarts en de specialisten in het ziekenhuis konden niets vinden. Van hen kreeg ik het ene antibioticum na het andere, en de klachten namen alleen maar toe.
Nadat ik had besloten om even te stoppen met de ‘reguliere’ geneeskunst, ben ik mij gaan verdiepen in voeding.
Ik heb voor mijzelf een nogal streng dieet samengesteld, bestaande uit voornamelijk veganistisch ongekookt voedsel.

Elke twee weken ging ik naar Erik voor een behandeling. Na een paar maanden kon de frequentie omlaag naar één keer per maand, en daarna één keer per kwartaal. Het dieet heeft ervoor gezorgd dat mijn darmen en andere organen werden ontlast en gezuiverd, en Erik heeft mijn lichaam en geest de energie gegeven om te herstellen.

Elk bezoek bij Erik was voor mij een weldaad. Ik voelde me sterker, rustiger en beschermd. Mijn darmen reageerden meteen – al vanaf het eerste bezoek. Na een paar behandelingen hoefde ik niet meer in de buurt van een wc te blijven; ik kon weer zelf bepalen wanneer ik de deur uit ging. Na een paar maanden hield de diarree op en ik begon langzaam weer op gewicht te komen.

De bezoeken bij Erik hebben niet alleen mijn lichaam hersteld. Ik heb daar ook de mentale en geestelijke ondersteuning gekregen die ik nodig had in deze lastige periode in mijn leven. Hoe het werkt weet ik niet, maar dát het werkt weet ik zeker.
Ik ben Erik bijzonder dankbaar.