Alles over…

Chakra en Energie Therapie

De natuur

De mens heeft er duizenden jaren over gedaan om zich te ontwikkelen tot zijn huidige vorm. Het grootste gedeelte van deze periode leefde men dicht in en met de natuur en gebruikte men de natuur (wat we nu homeopathie noemen) en een vorm van handoplegging (magnetiseren) als geneeswijzen. Eigenlijk gebruikten wij de natuur met al haar kracht om het voortbestaan van de mensheid te garanderen. Natuurlijk zijn deze natuurkrachten nog altijd om ons heen, kunt u zich een leven voorstellen zonder water, lucht, licht, koude en warmte? Buiten deze tastbare krachten zijn er ook nog niet tastbare krachten om ons heen om onze gezondheid te garanderen. Deze krachten (energiën) worden ons door moeder natuur elke dag, maar vooral elke nacht aangeleverd via zogenaamde energiepunten (chakra`s)

De Aura en Chakra’s

Het menselijk lichaam beschermt zichzelf met een energieveld dat zich als een cocon om het hele lichaam heen bevindt.
Dit noemt men de aura. De aura is eigenlijk een soort oplaadbare batterij die ‘s nachts tijdens onze slaap opgeladen wordt. In deze aura bevinden zich de chakra’s die de toevoer en afvoer van energie regelen.
Chakra’s worden gezien als onderdelen van een energie centrale die in het menselijk lichaam dienst doen als verdelers van energie en ontvangst stations van verschillende energie frequenties.
Onze chakra’s sturen al onze organen elektrisch aan, waarbij iedere chakra een paar organen onder zich heeft.

Storingen in de doorstroom

In de chakra stroom kunnen verschillende storingen optreden veroorzaakt door bijvoorbeeld stress, verschillende ziekten, aardstraling, een valpartij of ongeluk waarbij het lichaam een enorme klap te verduren heeft gehad. Als u bedenkt dat alles wat er aan ons lichaam beweegt, werkt op hele kleine aansturende stroompjes die vanuit onze hersenen worden afgezonden, dan kunt u zich voorstellen dat hier ook van alles mis mee kan gaan. Dit kan dan tot onverklaarbare klachten leiden. Zodra er zo’n storing bij een chakra optreedt kan de energie niet goed meer in- en uitstromen.

Voor de uitstroom zal de energie een andere weg moeten zoeken waarbij blokkades kunnen optreden of oude energie blijft hangen op plekken in het lichaam waar het niet hoort. Dit veroorzaakt vaak onverklaarbare pijnen op die plekken.

Voor de instroom betekent dit dat het lichaam niet voldoende energie kan opnemen. Hierdoor kunnen er grote problemen in het lichaam ontstaan zoals vermoeidheid, lusteloosheid, erge hoofdpijnen, druk achter de ogen, of vreemde andere pijnen die door de reguliere geneeskunde vaak niet verklaarbaar zijn. Bijvoorbeeld ME. Een verklaring voor deze vermoeidheidsziekte is dat er geen stroom (ENERGIE) meer aanwezig is om het lichaam te laten doen wat de geest wil, het lichaam gaat ontzettend moe aanvoelen, soms zo erg dat men niks meer kan. Voor de geest van de mens kan dit behoorlijk frustrerend aan voelen.